Joomla Free Template by FatCow Hosting
introsite6.jpg

Comunicat pentru toţi producătorii agricoli din localitatea Periam

Publicat: Vineri, 27 Martie 2015 Scris de Nicolescu Olimpia

În cadrrul compartimentului agricol, al Primăriei Comunei Periam, jud. Timiş, referitor la Legea nr.145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementatre a pieţei din sectorul agricol, vă aducem la cunoştinţă faptul că în locul Carnetelor de producător, se vor elibera ATESTATE DE PRODUCĂTOR, împreună cu Carnetele de comercializare, pentru fiecare producător agricol, în urma unei cereri efectuate de solicitant şi pe care se vor înscrie toate produsele de origine vegetală cât şi animală.

Menţionăm faptul că ,,Atestatul de producător” nu se eliberează de către instituţia Primăriei Comunei Periam, decât numai în condiţiile Legii astfel încât Primarii trebuie să deţină şi AVIZUL CONSULTATIV al unei asociaţii (structuri) profesionale a agricultorilor prin care se propune eliberarea acestor atestate.

În cazul în care la Primării nu se înregistrează o asemenea structură profesională asociativă şi care să îndeplinească condiţiile stabilite de art. 4. alin (3) din Legea nr. 145/2014, emiterea avizelor consultative se va face de către entităţi din subordinea sau coordonarea Ministerului Agriculturii sau a Consiliului Judeţean.

Pentru a veni în sprijinul agricultorilor din judeţul Timiş care solicită eliberarea atestatelor de producător, vă propunem ca avizele consultative să fie eliberate de specialişti în domeniul agricol de la Camera Agricolă de pe lângă Consiliul Judeţean Timiş.

Accesări: 2370