Joomla Free Template by FatCow Hosting
introsite4.jpg

Pelerinaj la manastiri 2015 - impresii

Publicat: Joi, 28 Mai 2015
În pelerinajul la mănăstiri din acest an, 103 meriamoșeni au vizitat 7 mănăstiri în partea cea mai estică a României, Dobrogea.

Deoarece drumul a fost lung până la destinație, grupul a pornit la drum în seara zilei de joi, 21 mai pe ruta Arad - Sibiu - Brașov - la Brăila s-a trecut Dunărea cu bacul - Eforie Nord unde au fost cazați pentru 2 nopți. În prima zi s-au vizitat și mănăstirile Saon lângă Brăila, Celic-Dere din județul Tulcea.


În a doua zi a excrusiei, sâmbătă, s-a vizitat Tropaeum Traiani sau Trofeul lui Traian. Acesta este un monument triumfal roman în Adamclisi, județul Constanța, ridicat în cinstea împăratului roman Traian între anii 106-109 d.Hr. pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor în anul 102 d.Hr. Mănăstirile care au fost vizitate sunt: Techirghiol, Peștera Sfântului Apostol Andrei și Mănăstirea Adam Clisi.

Duminică, ultima zi a pelerinajului s-a pornit la drum spre casă. De data aceasta s-a urmat o rută prin sudul țării. Pe traseu s-au vizitat mănăstirile Cernica în apropiere de București și Brâncoveni din județul Slatina.

Accesări: 2106