Joomla Free Template by FatCow Hosting
introsite.jpg

Atentionare cod galben caniculă şi disconfort termic 13-14 august

 

În zilele de miercuri şi joi (13 şi 14 august) valul de căldură se va intensifica. Vremea va fi călduroasă, caniculară în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade şi izolat 38 de grade.

Notă: Începând din seara zilei de joi (14 august) şi pe parcursul zilei de vineri (15 august), în vestul, nordul şi centrul ţării instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi vor fi intervale cu averse torenţiale, vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Detaliere SRPV Timişoara: In judetele din vestul tarii, vremea se mentine calduroasa, caniculara mai ales la campie, unde maximele vor depasi 35 de grade Celsius. Pe arii relativ extinse indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Maine noapte, vremea va fi instabila cu frecvente descarcari electrice, averse torentiale insemnate cantitativ, intesificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie

Accesări: 2777