Pagina oficială a Comunei Periam

Descriere Liceul Teoretic Periam

februarie 19, 2014

Procesul de educatie al copiilor în Periam a fost prezent sub diverse forme din anul 1724, existenta atestata documentar. De-a lungul timpului acesta a cunoscut o evolutie continua prin extinderea pâna la învatamântul liceal de azi. Prima cladire a acolii, precum si cea de-a doua (1772) nu mai exista, locul acestora fiind luate treptat de alte cladiri functie de necesitatea desfasurarii procesului de învatamânt.

Astfel, fosta scoala Generala, construita în anul 1857, era initial scoala de fete condusa de calugarite. Actual aceasta cladire a fost retrocedata conform Legilor proprietatii, motiv pentru care procesul de învatamânt se desfasoara dimineata si dupa amiaza.

Actualul Liceu Teoretic, unde se desfasoara procesul educational pentru elevii claselor V – XII, a fost construit în 1911 dupa planurile arhitectului Erwin Otto Sarkany din Budapesta, fiind destinata educatiei baietilor. Din 1919 scoala a avut si sectie cu predare în limba româna. Din 1928 scoala a devenit gimnaziu si din 1942 a devenit scoala mixta. Cladirea Liceului este dotata cu infrastructura necesara (apa, canalizare, încalzire centrala) care necesita lucrari de reabilitare si modernizare, precum si reabilitarea cladirii.

Corpul doi al Liceului Teoretic, cunoscut sub numele de scoala mica a fost prima scoala româneasca a satului, inaugurata festiv în anul 1933 în prezenta ministrului învatamântului Constantin Anghelescu. În acest corp învata elevii claselor I – IV. Localul are nevoie de lucrari de reabilitare a constructiei si introducerea încalzirii centrale. În apropierea sa au început lucrarile de construire a noii scoli destinata învatamântului primar si gimnazial.

Gradinita din Periam este amplasata într-o cladire reabilitata în anul 2006 la standarde actuale si desfasoara procese de educatie a prescolarilor în regim de Gradinita cu Program Normal si Gradinita cu Program Prelungit.

În ultimul an scolar, Liceul Teoretic Periam a functionat astfel:

a) Învatamânt prescolar: – 2 grupe program normal cu 83 copii;

– 2 grupe program prelungit cu 31 copii

– 1 grupa program normal sectia cu limba de predare germana cu 18 copii

b) Învatamânt primar :

– limba româna – 194 elevi ;

– limba germana – 7 elevi ;

c) Învatamânt gimnazial :

– limba româna 228 elevi ;

-limba germana 5 elevi ;

Adresa: Liceul Teoretic Periam, Str. Magnoliei nr. 2, Periam 307315
 
Telefon: 0256/375024
 
Fax: 0256/375024
 
E-mail: liceul_teoretic_periam [at] yahoo.com
 
Web: www.liceul-periam.ro

d) Învâtamânt liceeal limba româna – 183 elevi

Last modified: februarie 19, 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Skip to content