Pagina oficială a Comunei Periam

Serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor Periam

februarie 19, 2014

Cererile pentru eliberarea actelor de identitate se depun personal, iar cãrtile de identitate se elibereazã titularilor. In situatia în care solicitantul nu se aflã în tarã, mandatarul va prezenta procurã pe care se aflã aplicatã fotografia titularului, autentificatã de misiunea diplomaticã sau oficiul consular de carierã al României din statul în care se aflã solicitantul. În cuprinsul procurii este necesar sã se regãseascã referirea expresã la obiectul mandatului.
Cetãtenii români aflati în strãinãtate pot depune cererea pentru eliberarea primului act de identitate împreunã cu documentele prevãzute de lege la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale României din statul respectiv.
Documentele cu care se face dovada numelui, prenumelui, cetãteniei si a domiciliului, necesare eliberãrii actului de identitate, se prezintã în original si copie.
Precizãm cã informatii suplimentare privind activitatea de evidentã a persoanelor pot fi obtinute si de pe site-ul Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor :
www.evidentapersoanelor.ro
TAXA DE TIMBRU
» taxa de timbru pentru toate cazurile, cu exceptia pierderii, furtului, distrugerii si deteriorãrii actului de identitate = 1 leu
» taxa de timbru pentru eliberarea actului de identitate ca urmare a pierderii, furtului, distrugerii si deteriorãrii celui detinut = 4 lei
 
CONTRAVALOAREA ACTELOR DE IDENTITATE
CARTEA DE IDENTITATE – 7 LEI
CARTEA DE IDENTITATE PROVIZORIE – 1 LEU
 TAXA DE TIMBRU -5 LEI
PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL
Preluãri acte
Luni – Joi, 9,00 – 13,00
Eliberãri acte
Vineri, 9,00 – 13,00

Last modified: februarie 19, 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut