Pagina oficială a Comunei Periam

Monitorizarea calităţii apei la Periam Port

martie 24, 2014

World Water Monitoring Challenge™ este un program internaţional educaţional şi de implicare care contribuie la conştientizarea de către public şi implicarea acestuia în protejarea resurselor de apă din întreaga lume, implicând cetăţenii în efectuarea unei monitorizări de bază a acumulărilor lor de apă locale.

Pe 24 martie 2014, Infocentrul din cadrul proiectului “Punte ecologică peste râul Mureş între Mako şi Periam” a fost gazda unei acţiuni ecologice organizate de Smithfield Ferme cu participarea elevilor clasei a IV-a a LIceului Teoretic Periam.

În cadrul acţiunii elevii au participat activ la experimente de verificare a calităţii apei din râul Mureş utilizând kituri educaţionale din cadrul programului. Rezultatele testelor vor fi înregistrate în baza de date a programului.

Despre program: În 2012, aproximativ 250.000 de persoane din 66 de ţări şi-au monitorizat apele curgătoare. Vă provocăm să testaţi calitatea apelor voastre curgătoare, să ne împărtăşiţi constatările voastre şi să protejaţi cea mai importantă resursă a noastră!

World Water Monitoring Challenge™ (WWMC) este un program internaţional educaţional şi de implicare care contribuie la conştientizarea de către public şi implicarea acestuia în protejarea resurselor de apă din întreaga lume, implicând cetăţenii în efectuarea unei monitorizări de bază a acumulărilor lor de apă locale.

WWMC a fost idea rezultată din programul Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei în 2012. Deşi continuă să se respecte o „zi” oficială în fiecare an, în data de 18 septembrie, „provocarea” mai extinsă încurajează oamenii de pretutindeni să testeze calitatea apelor lor curgătoare, să împărtăşească tuturor cele constatate şi să protejeze cea mai preţioasă resursă a noastră. Programul se desfăşoară anual din 22 martie (Ziua Mondială a Calităţii Apei a Naţiunilor Unite) până în 31 decembrie.

Principalul scop al Provocării Mondiale privind Monitorizarea Calităţii Apei este acela de a educa şi de a implica cetăţenii în protejarea resurselor de apă ale lumii. Mulţi oameni nu sunt conştienţi de efectul pe care îl are comportamentul lor asupra calităţii apei. Desfăşurarea unor teste simple de monitorizare învaţă participanţii care sunt cei mai obişnuiţi indicatori ai sănătăţii apei şi încurajează o mai mare participare în cadrul eforturilor mai formale de monitorizare a apei de către cetăţeni.

Last modified: martie 24, 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut