Joomla Free Template by FatCow Hosting
introsite9.jpg

S-au lansat primele masuri de finantare din PNDR 2014-2020

Published on Thursday, 26 March 2015

„Deschidem azi PNDR 2014-2020 chiar daca avem doar doua masuri. Cred ca sunt cele mai asteptate masuri de catre fermieri in aceste zile, chiar daca nu avem aprobarea oficiala a PNDR 2014 - 2020” a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe data de 25.03.2015.

Pentru masurile 4.1 - Investitii in exploatatii agricole si 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri exista deja un acord de principiu cu cei de la CE, restul masurilor urmand sa fie prevazute intr-o scrisoare de conformitate la finalul lunii aprilie. Alocarile pentru primele doua masuri sunt de 205,7 milioane euro, respectiv 111,2 milioane euro. Citeste articolul mai departe si descarca Ghidul solicitantului aici.

Noutati privind evaluarea proiectelor in cadrul liniilor de finantare lansate

Aceste prime sesiuni anuale pentru depunerea de proiecte sunt continue pana la data de 30 octombrie 2015 sau pana la epuizarea fondurilor alocate in acest an pentru fiecare submasura in parte. Astfel, sesiunile continue aferente anului 2015 se pot opri inainte de termenul limita daca valoarea totala solicitata prin cererile de finantare a proiectelor atinge nivelul alocarii respectivei sesiuni.

Primirea cererilor de finantare se va face de catre AFIR exclusiv online pentru submasura (sM) 4.1 - Investitii in exploatatii agricole, iar pentru submasura (sM) 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri depunerea cererilor de finantare se va realiza in format tiparit sau online.

Citeste mai departe articolul aici.

Sursa: www.fonduri-structurale.ro

Hits: 1594